Novice

 

Zalogovniki v procesu recikliranja plastike

Zalogovniki v procesu recikliranja plastike

21.11.2019

  

Zalogovniki v procesu recikliranja plastike


Predstavljamo zalogovnik našega partnerja BRT HARTNER iz skupine Eggersmann GmbH, namenjenega za uporabo v procesu reciklaže plastike, kot preizkušeno alternativo klasičnim silosom.

 

 

Količina plastike namenjene reciklaži se povečuje. V procesu reciklaže je plastika podvržena različnim mehanskim postopkom kot npr. razrezu, drobljenju, sortiranju in pranju. Gre za kompleksen, večfazni proces, ki poteka na različnih mestih, zato so medfazno skladiščenje, doziranje in transport pomembni elementi reciklažnega procesa.

Zalogovniki BRT HARTNER so prilagojeni uporabnikovim zahtevam in omogočajo nemoten delovni proces. Prostornina znaša do 80 m3. Vitalni del naprave je pomično dno posebej prilagojeno za drobne materiale. Robustna konstrukcija zagotavlja dolgoletno nemoteno delovanje. K temu močno pripomore tudi enostaven dostop do pogonskih in krmilnih mehanizmov, kar je pomembno predvsem, ko je zalogovnik poln in ga ni potrebno izprazniti.

Plastika v procesu reciklaže je večinoma v obliki, kjer je velika verjetnost, da nastane most v klasičnih pokončnih silosih. Pri BRT HARTNER zalogovnikih ta nevarnost popolnoma odpade. BRT HARTNER zalogovnik ima namreč koničen prečni presek s širšo spodnjo stranico. Poleg tega ima vgrajen poseben mehanizem za rahljanje materiala na izstopnem delu, od koder material potuje po polžastem transporterju v absolutno enakomernem masnem toku.

Zalogovnik je opremljen s številnimi odprtinami za vzdrževanje in senzorji za nadzor nivoja in temperature – tako kot se od tovrstnih naprav pričakuje. Krmilje naprave je s komandnim mestom povezano preko PROFINET povezave.

G. Tobias Peters, tehnični direktor podjetja MTM plastics iz Niedergabre že dvajset let sodeluje s podjetjem BRT HARTNER. Uporabljajo 6 zalogovnikov. »Zame je pomembno, da naprave delujejo učinkovito in, da izpolnjujejo naše zelo visoke zahteve« pravi g. Peters. Obrat deluje neprekinjeno v treh izmenah vse dni v letu, razen v kratkem obdobju letnega vzdrževanja.

V zadnjem času je vse več predelovalcev plastike po vsem svetu, predvsem na območju Azijsko-Pacifiške regije pokazalo resen interes za opisane zalogovnike. Npr. projektantsko podjetje iz Avstralije je pravkar naročilo dva 60 m3 zalogovnika prilagojena njihovim specifičnim zahtevam za obrat v Indoneziji.

Prosimo, poglejte še nekaj fotografij in nas pokličite za več informacij.

 

 

 

 

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas na +386 (0)4 530 55 90, pišite na ekora@ekora.si ali izpolnite spodnji obrazec.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Polja označena z * so obvezna! Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    1. Ekora d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o naših aktualnih novostih s področja ravnanja z odpadki.

    1. Ekora d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.